Op deze pagina vind je antwoorden op vragen die veel gesteld worden door onze klanten. Je vindt hier tips voor het samenstellen van je lamp, bepalen van de juiste lengte, technische verlichtingsvragen en verzending.

Staat je vraag er niet tussen of wil je graag persoonlijk advies? Geen vraag is te gek. Je kunt ons altijd mailen, bellen of appen, we helpen je graag verder.

Neem contact op
Lamp zelf samenstellen

Samenstellen van jouw lamp

Snappen we, de vele opties zijn soms overweldigend. Je kunt de foto's van onze lampen gebruiken voor inspiratie of samples van snoeren en fittingen aanvragen. De ervaring leert dat het goed werkt als je kiest voor wat contrast. Kies bijvoorbeeld een licht snoer met gekleurde fitting of ga voor zwarte materialen met opvallende lichtbronnen.

Wij denken de hele dag in lampen en denken ook graag met jou mee. Wil je graag advies dan kun je ons mailen, bellen of whatsappen via info@thelamplab.nl of +31651627866.

Leuk, wij houden van unieke lampen en maken graag iets moois voor je. Neem contact met ons op dan denken we graag met je mee.

Samples van snoeren en fittingen kunnen we gratis toesturen naar je thuis. Mail hiervoor naar info@thelamplab.nl of bel of whatsapp met +31651627866.

Wil je graag meerdere combinaties zien dan kunnen we deze voor je fotograferen, videobellen of het in real life laten zien. Je bent welkom in onze werkplaats in Rotterdam om alle opties te bespreken. Mail of bel dan even voor een afspraak.

De optimale hoogte van een lamp boven een keukeneiland of eettafel is 60 tot 80 cm boven het blad. Loop je onder de lamp door, dan is de afstand vanaf de vloer van 210 cm of hoger gewenst. Meet de gewenste lengte van plafond tot en met de onderste lamp. Een touwtje kan helpen de gewenste lengte te visualiseren.

Bij twijfel is het slim om een net wat langere lengte te kiezen. De lengte van de pendels kan je zelf nog tot ongeveer 30 cm inkorten, of kan door een elektricien nog verder ingekort worden. Pendels kunnen niet langer worden gemaakt.

De pendels worden evenredig verdeeld over de door jou opgegeven lengte. Wil je een andere verdeling, stuur dan even een berichtje.

Vrijwel oneindig! Als jij een lamp met pendels van 10 meter wilt, dan maken we die voor je.

Zeker! Je bent welkom bij ons in Rotterdam zodat we alle lampen en andere materialen live kunnen laten zien. Mail of bel eerst even voor een afspraak.

Ja. De prijs van onze lampen, is altijd inclusief lichtbronnen. Je kunt je lamp wel upgraden met lichtbronnen van groter formaat of uniek design. Bij selectie van andere lichtbronnen verandert de prijs automatisch mee.

De hoeveelheid lampen is een afweging tussen de grootte van de ruimte en de hoeveel licht dat je wilt. Grote ruimten vragen om grote lampen, dit houdt het interieur in balans en voorkomt dat de lamp niet te ielig wordt. Al onze lampen zijn dimbaar, dus je hoeft nooit bang te zijn dat je teveel licht in huis haalt. Voor het aantal pendels kun je de volgende richtlijn aanhouden:

Boven het nachtkastje: 1 - 2 pendels

Eettafel: 3 - 7 pendels

Hoge zolder: 7 - 9 pendels

Vide tot 6 m²: 9 pendels

Vide 6 tot 12 m²: 12 pendels

Vide groter dan 12 m²: 15 pendels of meer

Bovenstaande is enkel een richtlijn, iedere ruimte en stijl is anders. We denken graag met je mee welke lamp en welke lengte het beste bij je past. We kunnen de situatie ook op schaal voor je tekenen om samen de juiste afmetingen te bepalen.

Verlichting

Ja! Alle lampen zijn dimbaar op hoge kwaliteit. Met een led dimmer dim je de lampen tot minimale sterkte.

Al onze lampen zijn smart te bedienen door deze met een een wifi inbouwdimmer van bijvoorbeeld Hue, Zigbee of Fibaro te koppelen. Zo kun je de lamp met je smartphone schakelen en dimmen.

Onze lampen gaan van 1900 tot 2700 Kelvin. Dit getal drukt de lichtkleur en dus de warmte van de lampen uit. Hoe lager het getal, hoe warmer het licht.

Lampen van 1900 - 2200K zijn sfeermakers. Ze geven warm, oranjeachtig licht en zijn heel geschikt om de ruimte sfeervol te verlichten. Lampen met een lichtkleur van 2500 - 3000K geven nog steeds een sfeervol maar witter licht. Ze zijn geschikt voor vele situaties omdat ze gezellig en toch praktisch licht geven. Hierbij kun je goed lezen, koken of werken.

Sommige ruimtes, zoals de keuken, hebben meer licht nodig dan bijvoorbeeld een slaapkamer. Om de juiste hoeveelheid licht te bereiken, heb je vaak meer dan één lichtbron nodig. Dat is ook nog eens mooier, omdat je de ruimte dan op verschillende hoogten (niet alleen plafond maar ook op de vloer) en op verschillende plekken (de eettafel én dat knusse hoekje) sfeervol kunt maken. De hoeveelheid licht van de lampen wordt aangegeven in Lumen (lm) en worden weergegeven in de productafbeeldingen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe feller de lamp. Voor het aantal lumen kun je de volgende richtlijn aanhouden:

Keuken: 1500 - 3000 lumen

Eettafel: 1000 - 1500 lumen

Woonkamer: 1000 - 2000 lumen

Slaapkamer: 500 - 1500 lumen

Al onze lampen zijn dimbaar, dus je hoeft nooit bang te zijn dat je teveel licht in huis haalt. Als je na het koken of lezen meer sfeer in huis wilt creeren, dim je het licht naar wens.

CRI zegt veel over de kwaliteit van lampen. Met een lage CRI (<80) worden kleuren en texturen minder sprekend weergegeven. De omgeving ziet er vlak en smoezelig uit. Lampen met een hoge CRI (90>) geven de kleuren in de ruimte zo echt mogelijk weer. Je krijgt hierdoor een prettig licht en het is aangenamer voor de ogen. Als je het verschil eenmaal kent, wil je nooit meer een lage CRI :)

Al onze lampen hebben een CRI van 90 of hoger.

Installatie

Onze lampen zijn makkelijk te installeren en worden compleet geleverd met (plafond)aansluiting en alle accessoires voor installatie. Lampen met meerdere pendels worden vooraf gekoppeld tot één enkele aansluiting en extra wit snoer in de plafondkap voor montage aan het plafond. Wil je een langer snoer of een aansluiting met stekker, laat het ons even weten.

Extra grote lampen met een plafondplaat van hout wegen 6 - 10 kg en kunnen het beste met zijn tweeën worden opgehangen. Ze zijn vanwege het gewicht alleen geschikt voor houten, gips en betonnen plafonds.

De lengte van de pendels kan je zelf nog tot ongeveer 30 cm inkorten, of kan door een elektricien nog verder ingekort worden. Pendels kunnen niet langer worden gemaakt. Bij twijfel over de lengte is het slim om een net wat langere lengte te kiezen.

Ja! Onze lampen kunnen ook aan een schuim plafond worden gemonteerd. Bij een lamp met meerdere pendels kunnen we de pendellengtes aanpassen aan de hoek van jouw plafond zodat de verdeling mooi en evenredig blijft. Vertel ons in de opmerkingen over jouw situatie zodat we de juiste lengte van de pendels kunnen aanhouden.

Ja! Onze lampen met enkele pendel kunnen worden aangesloten op railverlichting. Onze losse pendels kunnen heel gemakkelijk worden aangesloten op de pendeladapters van jouw railsysteem. Wil je 5 pendels op rij aan een rail dan bestel je dus 5 losse pendels die je monteert aan 5 pendeladapters van jouw railverlichting.

Twijfel je of de lamp geschikt is voor jouw railsysteem, neem dan even contact op.

Bezorgen

Verzending naar Nederland en België is altijd gratis. Verzendkosten voor andere landen worden berekend tijdens het afrekenen.

Het is zomer! De levertijd is daardoor langer dan normaal. De meeste maatwerk lampen worden binnen 8 - 14 weken op maat gemaakt en geleverd.

De levertijd van jouw lamp vind je op de productpagina onder het kopje Verzending.

Wil je je lamp sneller in huis hebben dan kan dat soms geregeld worden. Neem contact met ons op om te zien wat er voor jou mogelijk is.

De lamp wordt verzonden met PostNL. Dit betekent meestal een levertijd van:

1-2 werkdagen binnen Nederland en België

3-7 werkdagen binnen Europa

5-15 werkdagen voor de rest van de wereld

Ja. Je krijgt een e-mail met track & trace wanneer het pakket verzonden is.

Zakelijk

Leuk! We maken graag iets voor jouw projecten. Ook kun je samples bestellen om aan je klant te laten zien. Neem contact op voor meer informatie.

Werk je in Sketchup? Onze meestverkochte lampen staan in het 3D Warehouse.

Garantie en retouren

Tijdens het vervoer kunnen wat bochtjes in het snoer ontstaan. Je krijg het snoer makkelijk weer recht door het snoer met de ene hand vast te houden en met de andere hand glad te trekken.

Pro tip: verwarm het snoer op veilige afstand (!) met een föhn om het snoer vervolgens voorzichtig perfect recht te trekken.

We hanteren een 30 dagen retourbeleid voor alle accessoires zoals lichtbronnen. Lampen die op maat gemaakt zijn kunnen niet worden geretourneerd. Uitzondering hierop is natuurlijk als de lamp niet aan de kwaliteitsvoorwaarden voldoet. Laat het ons binnen 14 dagen na ontvangst weten en we lossen het voor je op.

We vinden het belangrijk dat je 100% tevreden bent met jouw lamp. Is er toch iets misgegaan? Laat het binnen 14 dagen na ontvangst weten via info@thelamplab.nl zodat we het voor je kunnen oplossen.

Bel of WhatsApp

Mail

naar info@thelamplab.nl