Hanglamp schuin plafond: hier moet je op letten

Een schuin plafond voegt karakter en uitstraling toe aan je ruimte, maar kan ook voor uitdagingen zorgen. Helemaal bij het kiezen van de juiste hanglamp voor een schuin plafond.

In dit artikel delen we 3 videlamp tips over hoe je een perfect hangende en visueel aantrekkelijke hanglamp kunt realiseren, zelfs in ruimtes met een puntdak of hoog schuin plafond.

1. Hoek van het schuine plafond meten

Bij het kiezen van een hanglamp voor een schuin plafond is het belangrijk om de lengtes van de pendels aan te passen op de specifieke hoek van het dak. Door de gradenhoek van het plafond te meten, kunnen we precies bepalen hoe we de lampen moeten corrigeren en de snoerlengte aanpassen. Op deze manier zorgen we ervoor dat de pendels nog steeds mooi verdeeld zijn als je er naar kijkt.

Hoogste- en laagste punt

Bij een schuin dak of plafond is er dus sprake van een hoogste punt en een laagste punt. Om ervoor te zorgen dat de lampen mooi verdeeld blijven en elkaar niet raken, passen we de lengtes van de pendels aan. Het hoogste punt krijgt een langer snoer, terwijl het laagste punt een korter snoer krijgt. Zo zorgen we ervoor dat de lampen op de juiste hoogte hangen en mooi verdeeld zijn.

Het meten van de hoek van het plafond kan gedaan worden door gebruik te maken van een hoekmeter, afstandmeter of met de Gradenboog Smart app. Mocht je dit lastig vinden of niet zeker weten hoe je de hoek moet meten, kun je contact met ons opnemen. We helpen je graag bij het bepalen van de juiste hoek, zodat de hanglamp perfect wordt afgestemd op jouw schuine plafond.

Videlamp schuin plafond hanglamp schuin dak boven eettafel Videlamp schuin plafond hanglamp schuin dak woonkamer

2. Volume en verdeling: het draait allemaal om balans

Een videlamp moet opvallen, ook bij een schuin plafond. Bij een schuin plafond wordt de afstand tussen de lampen, bij gebruik van een normale plafondplaat, automatisch kleiner. Horizontaal gezien komen de lampen dus dichter bij elkaar te hangen. Bij een zeer schuin plafond kan het zijn dat de lamp te ‘ielig’ wordt. Bij extreem schuine plafonds kan het zelfs voorkomen dat de pendels elkaar zullen raken. Dat willen we natuurlijk altijd voorkomen.

Is jouw schuine plafond geschikt voor een normale maat plafondplaat of heb je een extra grote maat nodig? Dit hangt helemaal af van de schuinte van jouw plafond, de vorm van de plafondkap en welke lampen je uitkiest. We begrijpen dat het lastig is om dit zelf te berekenen, hierin geven we graag advies. Samen kijken we naar je situatie en bepalen of een standaard plafondkap aan het schuine plafond voldoet of dat er een grotere plafondplaat nodig is om het volume te behouden. Zo maken we soms gebruik van plafondkappen in een extra grote maat, zodat je videlamp visueel aantrekkelijk blijft en perfect aansluit bij de schuinte van het plafond.

Stuur bij twijfel een whatsapp of mail met jouw wensen. We hebben al vele lampen voor schuine plafonds gemaakt en hebben ook voor jouw situatie een oplossing.

Mochten we denken dat de bestelde lamp mogelijk niet het gewenste resultaat oplevert, dan laten we dit tijdig aan je weten en zoeken we samen naar de mooiste oplossing voor jouw schuine plafond.

Hanglamp schuin plafond videlamp schuin dak zolder slaapkamer Grote videlamp schuin plafond hanglamp schuin dak woonkamer uitbouw

3. Afwerking en installatie: een belangrijk detail

Bij het maken van een hanglamp voor een schuin plafond is het ook belangrijk om rekening te houden met de afwerking van de plafondplaat. Bij schuine plafonds plaatsen we de snoerbevestiging ín de plafondplaat, in plaats van ónder de plafondplaat. Zo vallen de lampen direct vanaf het plafond recht naar beneden, zonder trekontlasters die uitsteken. De snoeren worden door ons op voorhand in de juiste lengte gemonteerd, dus dat hoef je zelf niet meer te doen.


Plafondkap voor schuin plafond plafondplaat met afwerking voor schuin dak

Voor deze correctie is het wel belangrijk om de juiste hoekmaat (zie tip 1) van je plafond door te geven. Bij het plaatsen van je bestelling kun je deze informatie toevoegen in het opmerkingenveld.

Haal het maximale uit je interieur met een hanglamp aangepast op jouw schuine plafond

Zoals je leest is het bij het kiezen van een hanglamp voor een schuin plafond belangrijk om de lengtes van de lampen aan te passen aan de hoek van het plafond. Ook moet je rekening houden met het behoud van volume en de afwerking van de lamp. Geen zorgen, bij The Lamp Lab doen wij dat voor je.

Met de juiste aanpassingen en aandacht voor details kun je een prachtige en perfect hangende videlamp realiseren, zelfs in een ruimte met een schuin plafond. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor advies en maatwerk lampen die aan jouw specifieke wensen voldoen.

Grote videlamp aan schuin plafond schuin dak woonkamer floating lampen

Hulp nodig 

Met de tips uit dit blog ben jij klaar om je vide, hal of zolder te laten stralen met jouw videlamp voor een schuin plafond. Kom je er niet helemaal uit? Mail of whatsapp een video’s of foto’s zodat we samen de juiste lengte en plafondkap voor jouw videlamp bepalen. We denken graag met je mee.

Handige links

Neem contact met ons op

Voorbeelden van maatwerk videlampen

Ook kun je zelf je videlamp samenstellen

Bewaar dit op Pinterest

Wil je dit blog met tips over videlampen voor een schuin plafond makkelijk terugvinden om later nog eens te lezen? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij deze blog terug.

Vide hanglamp schuin plafond tips voor lamp aan schuin dak