Videlamp tips, videlamp voorbeelden, videlamp samenstellen, videlamp op maat

Zoek je een videlamp? Een grote lamp voor een hoog plafond? Of wil je juist een lamp om een statement te maken in de entree van je huis, de vide of de hal? Wil je een grote hanglamp boven de tafel omdat je daar een eye-catcher wilt, maar ook goed licht nodig hebt? Heb je een loze hoek in je woonkamer waar je iets bijzonders mee wilt doen? Of een puntdak met een hoog schuin plafond? Met een videlamp creëer je niet alleen een wow-effect, maar ook goed licht. Een stijlvolle en warme sfeer met het effect van een twinkelende sterrenhemel dat past in een modern interieur.

Wat je doel ook is, wij maken videlampen op maat voor ieder interieur. Van nieuwbouwwoning tot split level woning en van advocatenkantoor in een monumentaal pand tot entree van een luxe appartementencomplex.

Vide of hoog plafond: een kado voor je interieur

Vides, een groot entree met hoog plafond of een chique trapgat, het zijn kado’s voor je interieur. De perfecte kans om met een lamp een statement te maken. Maar ik merk vaak dat klanten er niet goed uitkomen en bang zijn om het verkeerde te kiezen. Hoe vind je de perfecte lamp?

Veel klanten komen bij ons langs om alle videlamp opties in het echt te zien. Ik krijg veel vragen als ze een videlamp willen kopen. “Hoe groot en hoe lang moet de videlamp zijn? Welke lichtbronnen moet ik kiezen en kan mijn plafond het wel aan?” Ik denk met je mee en maak voor jou de videlamp op maat in iedere lengte, kleur en stijl.

Videlamp 2 verdiepingen rond wit met 12 smoke lampen      Videlamp woonkamer hoog plafond design lamp

Videlamp op maat

Belangrijk bij een videlamp is niet alleen dat je goed licht hebt, maar ook een goede lichtkleur op de juiste sterkte én dat je de lamp goed kunt dimmen. Daarnaast wil je natuurlijk ook een wow-effect. Iedere ruimte is uniek en ieder interieur is anders. Veel lampen zijn vaak niet lang genoeg voor een hoog trapgat, hoog plafond of schuin plafond. Meestal hebben ze een zwarte plafondplaat met standaard zwarte snoeren en fittingen. Mooi, maar er is echt zoveel meer mogelijk.

Wij maken videlampen op maat en kunnen daarom alle details en lengte perfect afstemmen op jouw situatie, tot wel 10 meter lang! Je stelt de lamp helemaal samen en wij maken ‘m voor je. Je hebt dan niet alleen goed licht maar een originele design lamp die past bij jou en je interieur.

Zoek je advies bij het kopen van jouw videlamp? Met onderstaande tips weet jij welke lamp je moet kiezen.

Videlamp op maat laten maken

VIDELAMP DESIGN: HIER MOET JE OP LETTEN

1: Combinatie van fitting en snoer

De meeste videlampen zijn volledig zwart. Zwart is prachtig, maar kan ook saai worden. Met alle zwarte details die we toepassen in een ruimte (zwarte deuren, kranen, deurklinken, stoelen en tafels) kan het soms wat veel worden. Het is dan geen detail meer, maar een overdaad. Als alles dezelfde kleur is, valt niets meer op.

“Als alles dezelfde kleur is, valt niets meer op.”

Dat kan een enorm gemiste kans zijn bij het samenstellen van je videlamp. Als je een videlamp op maat laat maken, kies dan voor wat contrast. Bijvoorbeeld een luxe combinatie van een zwart snoer met een messing fitting, wit linnen snoer met een zwarte fitting of beige snoer met een koperen fitting. Gebruik kleuren die je mooi vindt en match de lamp met de rest van je interieur. Heb je koperen deurgrepen, dan is het mooi als de videlamp ook fittingen van koper heeft. Zo benadruk je details en creëer je een mooi geheel.

Videlamp op maat design lampen vide   Hanglamp op maat blauw met goud en floating spiraal lampen

2: De juiste lampen, oftewel, de lichtbronnen

Maak de kleurcombinaties van de lamp niet té druk. Pak juist uit met de lichtbron, de lamp, in combinatie met de fitting. Kies voor grote bollen in een mooie kleur glas, een bijzondere vorm of een mooi filament.

Belangrijk is dat de videlamp ook mooi is als deze uitstaat. Daarom zorg ik ervoor dat alle lampen in mijn assortiment iets extra’s hebben. Favoriet bij onze klanten zijn de grote bollen van opaal wit glas en de floating lampen. De floating is een mooi voorbeeld van een lamp met iets extra’s. Dit is een glazen bol met een ring aan de onderkant van het glas. Deze ring geeft licht en creëert het gevoel van een sterrenhemel.

Kijk ook naar de specificaties van de lichtbronnen. Geeft het mooi warm en genoeg licht voor jouw situatie? Meer tips hierover vind je bij onze veelgestelde vragen. Onze lampen zijn van hoge kwaliteit, altijd dimbaar en ook te koppelen aan een Smart systeem zoals Philips Hue.

Lengte videlamp bepalen

3: Lengte videlamp: 3, 4, 5 of 10 meter?

Wat is de beste lengte voor jouw videlamp? Belangrijk is dat je er goed onderdoor kunt lopen. Mijn advies is minimaal 2 meter en 10 cm vanaf de vloer zodat ook lange mensen er onderdoor kunnen lopen zonder dat ze het gevoel hebben te moeten bukken. Zijn er deuren in de ruimte? Blijf boven de deurhoogte zodat het elkaar niet kan raken. Komt de hanglamp in een trapgat te hangen met meerdere verdiepingen? Dan is het mooi als de lamp niet onder het onderste plafond uitsteekt. Komt de videlamp boven een keukeneiland of eettafel? Reken dan minimaal 80 cm vanaf het tafelblad.

Houd ook rekening met het lijnenspel in de ruimte, zoals met de ramen. Het is mooi als de lamp in het kader van een groot raam blijft. Zo voorkom je dat het met alle lijnen te druk wordt. Wat de perfecte lengte ook is, we maken videlampen van 3, 4, 5 of zelfs 10 meter. Twijfel je nog? Lees hier meer tips om de lengte van je lamp te bepalen, of stuur me een foto van jouw situatie, dan kijk ik met je mee.

Videlamp trapgat schalmgat lamp op maat lamp vide 10 meter   Videlamp hal overloop met buis lampen zwart

4: Plafondkap voor de videlamp kiezen

Om volume te creëren voor de lamp, zijn grote plafondplaten nodig. Met alle pendels eraan weegt dit heel wat kilo’s. Controleer welk type plafond je hebt, zodat je weet of het de videlamp kan dragen. Een betonnen plafond kan vrijwel alles aan. Ook een plafond van gipsplaten kan veel hebben omdat de hanglamp op de houten rachels eronder gemonteerd kan worden. Heb je een oud huis met een rieten plafond, dan kan je niet zomaar elke lamp ophangen. Gelukkig zijn daar ook goede oplossingen voor, zoals plafondplaten van akoestische panelen of vilt.

Maat en vorm plafondkap

De maat van de plafondplaat is afhankelijk van hoe groot of hoe klein de ruimte is. In een klein trapgat kun je niet anders dan met een kleine plafondplaat werken. De pendels mogen de traprand en elkaar niet raken. Dat is soms even een puzzel, maar vaak kun je er wel 9 pendels of meer in kwijt. Heb je een grote ruimte, dan heb je ruimte voor een grote plafondplaat met minimaal 12 of 16 pendels. Zo’n plafondplaat is al snel 100 cm breed, anders valt de lamp in het niet.

“Match de vorm van de plafondkap met de ruimte.”

Match de vorm van de plafondkap met de ruimte. Een vierkante hal wordt onwijs mooi met een vierkante videlamp. Heb je een langwerpige ruimte of komt de lamp boven een eettafel? Dan is een rechthoek heel geschikt. Wil je een speelse, organische uitstraling, dan is rond favoriet. Een ronde plafondplaat past bij de ronde vorm van de lichtbronnen en staat in vrijwel elke situatie prachtig. Dit is dan ook de populairste vorm bij onze klanten.

Zwart of wit?

En dan nog de kleur van de plafondkap. We kunnen de plafondkap in elke kleur maken, maar populair is natuurlijk zwart en wit. Bij grote videlampen waarbij je de lamp ook van onderen bekijkt, adviseer ik om wit te gebruiken. Een grote zwarte plaat doet het plafond lager en de ruimte kleiner lijken. Bekijk onze maatwerk lampen voor veel voorbeelden van verschillende videlampen en plafondkappen.

Grote videlamp twee verdiepingen 3 meter   Videlamp grote hanglamp woonkamer wit blauw goud design lamp op maat

5: Hoeveel lampen voor een videlamp?

Om een statement te maken en voldoende licht te krijgen, heb je voldoende pendels (snoeren met lampen) nodig. Voor een hoge zolder zijn 7 of 9 pendels voldoende. Heb je een kleine vide dan is 9 pendels prima. Voor een hele grote vide van meer dan twaalf vierkante meter is het mooi om 15 pendels of meer te gebruiken. Dit zijn richtlijnen, want iedere ruimte is anders.

Hoe groter en hoe hoger de ruimte is, hoe meer je kunt uitpakken. We maken videlampen tot wel 10 meter lang. Met meer pendels benadruk je de hoogte van de ruimte.

“Hoe groter en hoe hoger de ruimte is, hoe meer je kunt uitpakken.”

6: Dimmen videlamp: in veel situaties een must

Functioneel licht is zeker bij een overloop of hal belangrijk. Zonder dimmer heb je altijd 100% lichtopbrengst dus functioneel maar fel licht. Voor sfeervolle verlichting zoals in de woonkamer of slaapkamer moet je een lamp goed kunnen dimmen. Ook als je het sterrenhemel-effect wilt creëren is het belangrijk dat de lamp goed dimbaar is. Onze lampen zijn altijd goed dimbaar met een LED dimmer, eventueel met Smart bediening.

Videlamp design op maat met blauw goud met wit

Videlamp met Philips Hue of andere Smart app

Veel mensen willen hun lampen met Philips Hue bedienen. De lichtbronnen van Hue zijn helaas niet heel mooi, wat de videlamp goedkoop kan doen ogen. Gelukkig is het mogelijk om videlampen smart te bedienen door deze met een een slimme inbouwdimmer van bijvoorbeeld Hue, Zigbee of Fibaro te koppelen. De lamp werkt dan gewoon met de Hue app of andere smart app, mét behoud van design. Neem contact op als je hier meer over wilt weten.

Hanglamp voor een schuin plafond

Een hanglamp voor een schuin plafond: hoe pak je dat aan? Een schuin plafond komt best veel voor en kan soms lastig zijn. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de lampen ondanks de schuine hoek mooi verdeeld blijven en elkaar niet raken. Dat is best een puzzel en dat doen wij natuurlijk voor je. Zodat ook in een ruimte met een puntdak of schuin plafond jouw videlamp mooi hangt. Neem hiervoor contact met ons op.

Videlamp schuin plafond hanglamp op maat met schuin plafond zolder   Videlamp op maat voor schuin plafond lamp schuin plafond

Eerste hulp bij jouw videlamp

Kom je er niet uit, neem dan vooral contact met ons op. Er zijn namelijk nog zoveel meer opties. Wij helpen je bij het samenstellen en rekenen precies de afstanden tussen de pendels en de beste lengtes voor je uit.

Twijfel je nog of zit het antwoord er niet bij? Bel of Whatsapp via +31651627866 of stuur een mail naar info@thelamplab.nl.

Je kunt ook langskomen in de werkplaats aan huis in Rotterdam. Dan nemen we alles door en bepalen we samen de details van jouw videlamp. Maak een afspraak zodat we voldoende tijd voor je reserveren.

Videlamp op maat voorbeeld koper met grijs en smoke lamp

Handige links

Meer advies vind je op onze FAQ pagina 

Voorbeelden van maatwerk videlampen

Ook kun je zelf je videlamp samenstellen

 

Bewaar dit op Pinterest

Wil je deze blog met tips over videlampen makkelijk terugvinden om later nog eens te lezen? Bewaar onderstaande foto dan op Pinterest! Dan kom je met één klik bij deze blog terug.

Tips voor videlamp statement vide lamp op maat